Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

  1. Welcome to the 12ozProphet Forum...
    You are currently logged out and viewing our forum as a guest which only allows limited access to our discussions, photos and other forum features. If you are a 12ozProphet Member please login to get the full experience.

    If you are not a 12ozProphet Member, please take a moment to register to gain full access to our website and all of its features. As a 12ozProphet Member you will be able to post comments, start discussions, communicate privately with other members and access members-only content. Registration is fast, simple and free, so join today and be a part of the largest and longest running Graffiti, Art, Style & Culture forum online.

    Please note, if you are a 12ozProphet Member and are locked out of your account, you can recover your account using the 'lost password' link in the login form. If you no longer have access to the email you registered with, please email us at [email protected] and we'll help you recover your account. Welcome to the 12ozProphet Forum (and don't forget to follow @12ozprophet in Instagram)!

Question about HTML? or maybe CSS

Discussion in 'Channel Zero' started by Grandpa, Apr 1, 2005.

  1. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    Ok, so I'm looking to put links along the left side of my website Jswano.com under the navigation, but since all my pages have the same set up, every time i add a link, ill have to run through all the pages and add it to each html page on my domain. There must be a simpler way to do this so I can have the list of links in an external file or something? I looked it up, but couldnt really find much (or much that i understood). Anyway, my lack of experience brings me here. Any help?
     
  2. Dirty_habiT

    Dirty_habiT Administrator

    Joined: Mar 8, 2001 Messages: 18,102 Likes Received: 73
    a perl or cgi script would allow you to make a "footer" and add it into any section of a website by simply adding a small command.
     
  3. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    will that still work if my host only accepts PHP
     
  4. misteraven

    misteraven Administrator

    Joined: May 7, 1999 Messages: 8,771 Likes Received: 309
    easiest way to do it is to change all the extensions of your pages to .php and then use a require statement to include a seperate file with all the links. then you'd only need to worry about editing a single file when editing links. pretty easy if you know basic php.
     
  5. Fondles

    Fondles Veteran Member

    Joined: Mar 31, 2001 Messages: 7,858 Likes Received: 24
    I don't have much to add.

    except.


    NICE LEXUS TRUCK YOU RICH FUCK.
     
  6. sarcasm

    sarcasm Elite Member

    Joined: Oct 30, 2003 Messages: 3,352 Likes Received: 35
    just use frames
     
  7. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    so thers no way to do this by solely using html
     
  8. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    what the fuck are you talking about
     
  9. Fondles

    Fondles Veteran Member

    Joined: Mar 31, 2001 Messages: 7,858 Likes Received: 24
    ah nothing. joking. calm down buddy. want a beer? relaaaaax.
     
  10. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    ok so i tried the include thing i put in

    <?php require("myfile.html"); ?> and when that didnt work i tried

    <?php require("myfile.txt"); ?>

    in either case,absolutely NOTHING comes up on the site where it should
     
  11. misteraven

    misteraven Administrator

    Joined: May 7, 1999 Messages: 8,771 Likes Received: 309
    it has to be a php file or it wont get parsed. rename your main document so it's .php instead of .html and rename your include file as myfile.php

    keep in mind that the code in myfile.php will need the correct syntax or it'll get parsed incorrectly and most likely show up blank on the main page.

    post it here and i'll write the code for you if i'm around.
     
  12. Fondles

    Fondles Veteran Member

    Joined: Mar 31, 2001 Messages: 7,858 Likes Received: 24
    ok, so seriously, i want a cheap ipod, what the business is homie?
     
  13. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    Here's my template style for my site, i saved this as a php file specifically templateshit.php



    <html>
    <head>
    <title>J-Swano Dot Com</title>
    <meta name="description" content="J-swano Dot Com">
    <meta name="keywords"
    content="Hilariousness">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">


    <style>
    BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #000000; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #000000; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #FFFFFFF; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #CCCCCC; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #7D7773; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #999999; }
    </style>

    </head>


    <body bgcolor="#000000" text="#CCCCCC" link="#ffffff" vlink="#FFFFFF" alink="#990000" topmargin=0 leftmargin=0 MARGINHEIGHT=0 MARGINWIDTH=0>

    <center>
    <table width="770" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolor=#242424>
    <tr>
    <td colspan="3">[​IMG]</td>
    </tr>


    <tr>
    <td width="130" valign="top">

    <table border=0 width=100% cellpadding=10 cellspacing=0><tr><td valign=top>
    <font color="#A4A4A4"><h3>Menu</h3></font>
    <font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">
    Home




    Who Are You?



    The Crew



    The Chronicles



    Infamous TFFC

    </font>
    </td></tr></table> </td>


    <td width="500" valign="top">
    <center><font color="#A4A4A4"><h2>Template</h2></font>


    </center>
    <table border=0 width=100% cellpadding=20 cellspacing=0><tr><td valign=top>



    <FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Template


    </P></FONT></FONT></FONT></FONT>
    </td></tr></table>
    </td>


    <td width="140" valign="top">
    <table border=0 width=100% cellpadding=10 cellspacing=0><tr><td valign=top>

    <font color="#A4A4A4"><H3>Latest News</H3></FONT></center>



    <center>Click Here for the Most Recent Updates</center>


    <font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"></p>





    [​IMG]
    Anyone who wants a CHEAP iPod, with no shipping or tax, Email [email protected] His father works for Apple Computers, and he'll get back to you with details.</center>

    </td></tr></table>
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td colspan="3" height=25 valign=middle>
    <center>
    <font face="Arial, Helvetica, sans-serif" size="1">Questions? Comments? Shut the fuck up. Or you can


    Contact Me: J-Swano
    </a>
    </font></td>
    </tr>
    </table>

    </body>
    </html>





    Now I'm looking to add a changable lisk of link trades UNDER the navigation menu. I just made a php template with a black background and put some random links in it to serve as a template for that too...its saves as external.php :



    <?php

    <html>
    <head>
    <title>J-Swano Dot Com</title>
    <meta name="description" content="J-swano Dot Com">
    <meta name="keywords"
    content="whatever">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">


    <style>
    BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #000000; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #000000; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #FFFFFFF; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #CCCCCC; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #7D7773; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #999999; }
    </style>

    </head>


    <body bgcolor="#000000" text="#CCCCCC" link="#ffffff" vlink="#FFFFFF" alink="#990000" topmargin=0 leftmargin=0 MARGINHEIGHT=0 MARGINWIDTH=0>
    <font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">
    aol




    12ozprophet



    </body>
    </html>


    ?>
     
  14. Grandpa

    Grandpa Junior Member

    Joined: Oct 14, 2003 Messages: 202 Likes Received: 1
    you can get the ipods for about 50 less than u can in the stores and they can be personalized...i think thats the deal...im not positive, email my boy at [email protected] for details
     
  15. villain

    villain Veteran Member

    Joined: Jul 12, 2002 Messages: 5,190 Likes Received: 2
    Wouldn't this be easier?
     
Top